ЄС оскаржить в СОТ заборону Росією імпорту європейської продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС оскаржить в СОТ заборону Росією імпорту європейської продукції

Аграрний ринок
369
Євросоюз планує подати до Світової організації торгівлі (СОТ) скаргу на заборону Росією імпорту продуктів харчування з Європи. Про це заявив Єврокомісар з питань торгівлі Карел де Гюхт, передають ЗМІ з посиланням на німецьке видання Frankfurter Allgeneine Zeitung.
Як повідомляється, К.Гюхт зазначив, що ЄС у відповідь на заборону Росією імпорту європейської сільськогосподарської продукції може подати звернення до СОТ.
“Ми готуємо можливі заходи”, – сказав він, зазначивши, що скарга може бути подана в середині вересня, однак остаточного рішення ще не було прийнято.
Зауважимо, що головним ініціатором подачі скарги в СОТ виступає Польща, яка через санкції Кремля позбулася ринку збуту яблук.
Як повідомлялося, 18 серпня Європейська комісія оголосила про виділення 125 млн євро в рамках виняткових заходів, спрямованих на підтримку виробників овочів і фруктів, проти яких Російська Федерація ввела санкції.
Нагадаємо, що наприкінці липня Євросоюз, США, Канада, Японія та ряд інших країн оголосили про нові санкції щодо фізичних та юридичних осіб Російської Федерації за дії Росії, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні.
В свою чергу, 7 серпня Росія повністю заборонила поставки яловичини, свинини, м’яса птиці, риби, овочів, фруктів, молочної продукції з країн, які ввели проти неї санкції.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас