У Росії збанкрутував новий туроператор - далекосхідний «Авиачартер-ДВ» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії збанкрутував новий туроператор - далекосхідний «Авиачартер-ДВ»

Світ
928
Далекосхідний Туроператор «Авиачартер-ДВ» заявив про припинення своєї діяльності. Про це йдеться в повідомленні, що з’явилося в п’ятницю, 29 серпня, на сайті компанії.
«У зв’язку з неможливістю виконувати свої зобов’язання перед туристами і замовниками за договорами про реалізацію туристського продукту ТОВ “Авиачартер-ДВ” змушене оголосити про призупинення своєї діяльності», – йдеться в повідомленні.
Фірма застрахована на 30 мільйонів рублів в страховій компанії «Восхождение», керівництво якої знаходиться в розшуку.
Раніше «Авиачартер-ДВ» звернувся зі скаргою в Мінтранс і Росавіації на авіакомпанію «Оренбургские авиалинии», яка пригрозила через відсутність передоплати скасувати сім рейсів компанії на острова Гуам і Сайпан, що знаходяться під юрисдикцією США. Авіаперевізник пізніше погодився забрати з островів росіян, які відпочивали там, але відмовився відправляти туди нових туристів.
У самому «Авиачартер-ДВ» заявляли, що з 1 серпня уклали прямий договір з авіакомпанією, за яким оплата повинна проводитися поквартально. В туркомпанії вважають, що дії ВАТ «Оренбургские авиалинии» суперечать статтям 103, 105 Повітряного кодексу РФ, оскільки всі пасажири мали на руках виписані перевізні документи.
В останні два місяці більше півтора десятків туроператорів зіткнулися з фінансовими труднощами. Вони припинили виконувати свої зобов’язання, залишивши багато тисяч російських туристів за кордоном. Витрати на евакуацію застряглих за кордоном росіян склали 218 мільйонів рублів.
Російський союз туріндустрії (РСТ) визнав поточний сезон більш важким, ніж у кризовий 2009 рік. В РСТ пояснили труднощі, в тому числі, зовнішньополітичною ситуацією. На думку представників спілки, свою роль зіграла і дуже жорстка конкуренція в туристичній галузі країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас