Росія і Абхазія до кінця року підпишуть новий договір про дружбу, який передбачає створення єдиного зовнішнього контуру оборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Абхазія до кінця року підпишуть новий договір про дружбу, який передбачає створення єдиного зовнішнього контуру оборони

Світ
298
Лідери Росії і Абхазії Володимир Путін і Рауль Хаджимба обговорили можливість укладення до кінця року нового договору про дружбу і взаємну допомогу, в якому буде передбачено створення єдиного зовнішнього контуру безпеки. Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.
“В ході розмови йшлося про можливість і необхідність укласти до кінця поточного року новий договір між Росією і Абхазією, договір про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу, метою якого стане якісне підвищення рівня інтеграції між двома суверенними державами”, – сказав Пєсков. За його словами, проект документа передбачатиме “формування спільного простору оборони і безпеки”.
“Створення єдиного зовнішнього контуру оборони дозволить забезпечити відкриття російсько-абхазького кордону, а в свою чергу це сприятиме подальшому зростанню взаємовигідного торгово-економічного співробітництва”, – уточнив він. “Це буде єдиний зовнішній контур безпеки”, – пояснив Пєсков.
Чинний договір про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу між Росією і Абхазією було підписано в 2008 році. Один з його ключових пунктів – стаття про безпеку, для забезпечення якої сторони дозволяють створювати на територіях один одного військові бази.
Відзначимо, що Хаджимба став президентом Абхазії за підсумками виборів, що відбулися в країні 24 серпня. До нього республікою керував Олександр Анкваб (з вересня 2011 року по травень 2014 року). Він пішов у відставку до закінчення терміну своїх повноважень після масових антиурядових акцій.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас