У Києві будуть створені сім лікарень інтенсивної терапії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві будуть створені сім лікарень інтенсивної терапії

Казна та Політика
306
У Києві планується створити п’ять дорослих і дві дитячі лікарні, які надаватимуть цілодобову невідкладну медичну допомогу.
Про це повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на радника мера столиці з питань охорони здоров’я Михайла Радуцького.
“Сьогодні, в умовах дефіциту бюджету єдиний порятунок київської медицини в переформатуванні самої структури надання медичної допомоги. Столиця утримує непотрібні відділення, де фактично простоюють ліжка. Проста реорганізація, яка практично не потребує додаткового фінансування, дозволить раціонально використовувати потужності лікарень і підвищити якість медобслуговування” , – цитує прес-служба М.Радуцького.
За його словами, створення закладів нового типу дозволить більш раціонально використовувати кадровий потенціал і матеріально-технічну базу, тим самим на 10-15% підвищити шанси на швидке одужання для пацієнтів, які потребують екстреного лікарського втручання в стаціонарі.
Лікарні інтенсивної терапії, зокрема, планується створити на базі київських клінічних лікарень №1, 6, 8, 12, лікарні швидкої медичної допомоги, а також дитячих лікарень №1 і №2.
За даними міськдержадміністрації, щороку стаціонарне лікування в столиці проходять понад 550 тис. хворих, 60% яких потребують госпіталізації, “але як інтенсивна терапія в місті функціонує лише одна лікарня швидкої медичної допомоги на лівому березі”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас