Мінагропрод пропонує визначити максимальну оптово-відпускну ціну на спирт на рівні 17,4 грн/л — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод пропонує визначити максимальну оптово-відпускну ціну на спирт на рівні 17,4 грн/л

Аграрний ринок
184
Міністерство аграрної політики та продовольства України пропонує встановити максимальну оптово-відпускну ціну на спирт етиловий на рівні 17,4 грн/л (без ПДВ та акцизного податку).
Відповідний проект наказу “Про встановлення розміру максимальної оптово-відпускної ціни на спирт етиловий” оприлюднено на сайті відомства.
Відомство відзначає, що розрахунок максимальної ціни на спирт здійснено відповідно до постанови Кабінету міністрів від 17 квітня 2008 р. №373 “Про затвердження Порядку формування цін на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання”.
Як повідомлялося, раніше “Укрспирт” ухвалив рішення про підвищення відпускних цін на спирт в три етапи – на 7 грн за декалітр на місяць, починаючи з травня.
Ціни на спирт в залежності від його класу до підвищення становили 163-164 грн/дал.
Зазначені заходи були викликані підвищенням вартості сировини, а саме зернових які є основним складовим у виготовленні спирту
Кабінет міністрів допускає можливість акціонування державного підприємства “Укрспирт”. Співробітники компанії виступали з акціями протесту проти таких заходів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас