Україна готова купувати у РФ газ по $320 влітку, і по $385 в піковий зимовий період - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готова купувати у РФ газ по $320 влітку, і по $385 в піковий зимовий період - міністр

Енергетика
2265
Україна готова купувати у Росії газ по 320 дол. за тис. куб. м влітку і по 385 дол. за тис. куб. м – в піковий зимовий період. Про це журналістам заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.
“Наша позиція така ж, як і позиція єврокомісара, пов’язана з ціною, яка формується на літній період близько 320 доларів за 1 тис. кубометрів і 385 доларів в піковий зимовий період. ​​А потім буде формуватися зимова ціна незалежно від того, скільки ми будемо брати в літній та піковий період. ​​Швидше за все, ми будемо говорити про цю спільну позицію 6 вересня”, – заявив Продан.
При цьому він зазначив, що позиція України і ЄС у тому, що до врегулювання спору в Стокгольмі сторони повинні знайти проміжний компроміс, поки арбітраж в Страсбурзі визначиться з ціною.
Нагадаємо, Україна розраховує до кінця 2014 р отримати рішення Стокгольмського арбітражу щодо газової суперечки з Росією. НАК “Нафтогаз” вимагає в Стокгольмському арбітражі зобов’язати РФ “встановити справедливу ринкову ціну на газ”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас