Мільярдер Новинський почав банкрутити свій суднобудівний завод у Херсоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Новинський почав банкрутити свій суднобудівний завод у Херсоні

Фондовий ринок
2432
Господарський суд Херсонської області порушив провадження у справі про банкрутство ПАТ “Херсонський суднобудівний завод” (ХСЗ) за заявою ПрАТ “Балаклавське рудоуправління ім.Горького” ​​(Севастополь). Обидва підприємства підконтрольні “Смарт-Холдингу”.
“Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів… Ввести процедуру розпорядження майном строком на 115 календарних днів і призначити розпорядником майна Тетерич Наталію”, – йдеться в ухвалі суду від 4 серпня.
Згідно з матеріалами справи, госпсуд Херсонській області ще в жовтні 2012 року стягнув з ХСЗ на користь Балаклавського РУ 510 тис. грн.
Суд доручив розпоряднику майна до 23 вересня скласти реєстр кредиторів, а до 4 листопада провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість. Попереднє засідання суду по справі призначено на 15 жовтня.
ХСЗ разом з Чорноморським суднобудівним заводом (ЧСЗ) входить до складу Smart Maritime Group (Україна), тоді як Балаклавське РУ є частиною субхолдингу “Смарт-Нерудпром”. У лютому цього року Балаклавське РУ домоглося порушення справи про банкрутство ЧСЗ. На початку серпня суд затвердив реєстр кредиторів ЧСЗ на суму понад 1 млрд грн, з яких більше половини припадає на пов’язані або близькі “Смарт-Холдингу” компанії та банки.
“Херсонський суднобудівний завод” – одне з найбільших суднобудівних підприємств України, засноване в 1951 році. Основні види діяльності – будівництво та ремонт суден, виробництво металоконструкцій, обробка металу. За підсумками роботи в 2013 році ХСЗ одержав чистий збиток за МСФЗ 53,37 млн грн в порівнянні з 12,31 млн грн чистого прибутку в 2012 році. Чистий дохід підприємства в 2013 році зріс в 4,2 рази – до 390,5 млн грн.
Інвестиційна діяльність “Смарт-Холдингу” сфокусована на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи. Найбільшою інвестицією групи є 23,75% міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи “Метінвест”, яка об’єднує 27 підприємств в Україні, Європі та США. “Смарт” також володіє великими активами у фінансовому секторі, нафтогазової галузі, суднобудуванні, девелопменті та агросекторі. Основним бенефіціаром “Смарт-Холдингу” є Вадим Новинський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас