Обіцянки влади змінилися: Мінфін пропонує продовжити військовий збір та інші податкові ініціативи на 2015-й рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обіцянки влади змінилися: Мінфін пропонує продовжити військовий збір та інші податкові ініціативи на 2015-й рік

Казна та Політика
3203
Колегія міністерства фінансів України розглянула показники проекту держбюджету-2015 і пропонує продовжити на наступний рік дію 1,5%-го “військового” ​​збору на фонд оплати праці, а також дію інших законів, які забезпечують надходження до держбюджету в поточному році.
“Було вирішено підготувати пропозиції про зміни в податкове законодавство, які забезпечать додаткові надходження до бюджету для забезпечення боєздатності країни і відновлення зруйнованої інфраструктури східних регіонів, в тому числі, за рахунок продовження терміну дії воєнного збору”, – зазначено в повідомленні Мінфіну за підсумками колегії.
Згідно з ним, міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що витрати в 2015 році можна збільшити виключно за статтями соціальних стандартів, військових потреб і на обслуговування боргу.
Колегія також вирішила погодити показники проекту держбюджету-2015 з експертами Міжнародного валютного фонду (МВФ), а також провести консультації з всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування та сторонами соціального діалогу.
Мінфін нагадує, що уряд відповідно до Бюджетного кодексу має внести проект держбюджету до Верховної Ради до 15 вересня.
Як повідомлялося, Верховна Рада України тимчасово, з початку серпня і до кінця 2014 року ввела 1,5%-й збір з фонду оплати праці і збільшила ставки плати за надрокористування при видобутку газу не для потреб населення до 55% і 28% (в залежності від глибини видобутку). Парламент до кінця 2014 року також збільшив ставки плати за надрокористування при видобутку нафти і газоконденсату до 45% і 21% (в залежності від глибини видобутку).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас