В школах Києва зимові канікули можуть продовжити на 1,5 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В школах Києва зимові канікули можуть продовжити на 1,5 місяці

Казна та Політика
1774
З метою економії енергоресурсів та забезпечення комфортного навчання дітей міська влада Києва розробляє низку заходів для оптимізації роботи навчальних закладів в осінньо-зимовий період. Про це повідомила радник Київського міського голови з гуманітарних питань Ганна Старостенко.
“Зокрема, зараз розглядається можливість введення 2-семестрового графіка навчання в загальноосвітніх навчальних закладах: I семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а ІІ – з початку лютого до кінця травня. При цьому зимові канікули, єдині в навчальному році, будуть тривати 1,5 місяця”, – повідомила Г. Старостенко.
Другий варіант, про який також розповіла радник, це збільшення осінніх канікул до двох тижнів, а зимових – з 2 тижнів до 1 місяця. В такому випадку навчальний рік має завершитися 15 червня.
Розглядається також варіант введення в школах 6-денного тижня, проте такий графік не подобається ані вчителям, ані батькам через велике навантаження на учнів.
Старостенко наголосила, що остаточне рішення буде прийняте після широкого обговорення з батьківською та педагогічною громадськістю.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас