У Росії завершили формування "миротворчих сил ВДВ" - і вже готуються провести чергові великі навчання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії завершили формування "миротворчих сил ВДВ" - і вже готуються провести чергові великі навчання

Світ
1628
В Повітряно-десантних військах Росії завершено формування миротворчих сил. Загальна чисельність десантників-миротворців – понад п’ять тисяч осіб, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на заступника командувача ВДВ з миротворчих операцій і Колективним силам оперативного реагування (КСОР) Організації договору про безпеку (ОДКБ) генерал-майора Олександра Вязникова.
“На сьогоднішній день в Повітряно-десантних військах крім 31-ъ ОДШБр сформовано ще п’ять миротворчих батальйонів – по одному батальйону в кожній дивізії (76-а і 7-а десантно-штурмові, 98-а і 106-а повітряно-десантні) та в Камишинській 56-й ОДШБр, перепідпорядкувана нам в минулому році від Сухопутних військ”, – уточнив заступник командуючого.
Ці організаційні заходи проведені відповідно до вказівок начальника Генерального штабу ЗС РФ генерала армії Валерія Герасимова, наказом командувача ВДВ генерал-полковника Володимира Шаманова від 2013 року, а також переліком з’єднань, частин і підрозділів, що входять до складу військових контингентів для участі в миротворчих операціях.
Генерал указав на високу укомплектованість миротворчих частин і підрозділів ПДВ військовослужбовцями за контрактом. “Відповідно до вказівок начальника Генштабу, укомплектованість таких підрозділів російської армії контрактниками повинна бути не нижче 90%. Нині укомплектованість миротворчих батальйонів ВДВ військовослужбовцями за контрактом становить понад 90%, а 31-а бригада укомплектована контрактниками на 100%”, – зазначив заступник командуючого.
До складу миротворчих сил Росії поряд з частинами і підрозділами ВДВ входить 15-та окрема мотострілецька бригада Сухопутних військ, дислокована в селищі Рощинське Самарської області.
Вязников є керівником від російської сторони на навчаннях КСОР ОДКБ “Взаємодія – 2014”, які проходять тут. Російські війська спільно з колегами з Білорусії, Вірменії, Казахстану, Киргизії і Таджикистану локалізують збройний конфлікт на території умовної держави “Карань” (Карагандинська область, Казахстан).
Загальна чисельність залучених військових контингентів, оперативних груп і формувань сил спеціального призначення з країн-учасниць для навчань, які повинні закінчитися в п’ятницю, 22 серпня, становить близько трьох тисяч осіб, близько 200 одиниць бойової та спеціальної техніки, а також близько 30 літаків і вертольотів.
Всього на 2014 рік Міноборони запланувало 3,5 тисячі навчань, 29 з яких – міжнародні, повідомляє РИА “Новости”.
За перші півроку міністерство провело понад 500 навчань, в яких брали участь понад 50 тисяч військовослужбовців, 15 тисяч одиниць військової і спеціальної техніки.
У другому півріччі 2014 року ВДВ Росії планують провести більше тисячі навчань різного рівня. Ракетні війська Росії в 2014 році запланували більше 60 навчань і більше 40 різних зборів. Підрозділи Сухопутних військ, ВМФ, ВПС і Повітряно-космічної оборони до кінця 2014 року візьмуть участь більш ніж в 300 тактичних навчаннях.
Міністерство оборони РФ через майже два десятиліття відновило практику раптових перевірок боєготовності. На думку глави російського оборонного відомства Сергія Шойгу, саме такі навчання допомагають підвищити боєготовність військ і поліпшити інфраструктуру під новітні типи озброєнь.
Цю тенденцію продовжать найбільші навчання “Схід-2014”, які пройдуть в середині вересня в Східному військовому окрузі. На даний момент сценарій навчань не розголошується, проте, як зазначав раніше заступник міністра оборони РФ Аркадій Бахін, “Схід-2014” буде носити міжвидовий характер аналогічно до минулих російсько-білоруських навчань “Захід-2013”. “Схід-2014” стане наймасштабнішим навчанням російських ЗС в 2014 році.
Також російський військовий контингент спільно з військами Казахстану, Киргизії, Китаю і Таджикистану візьме участь в антитерористичних навчаннях Шанхайської організації співпраці (ШОС) “Мирна місія 2014”, основний етап яких пройде з 24 по 29 серпня на військовому полігоні “Чжужіхе” (Китай). Всього в місії будуть задіяні понад сім тисяч військовослужбовців держав-членів ШОС – це найбільший показник за всю історію організації.
Російські Збройні сили на навчаннях представлять мотострілецький батальйон на бойових машинах піхоти БМП-2, посилений танковою ротою на танках Т-72, самохідна гаубична батарея на САУ 2С3 “Акація”, зенітний взвод на зенітній самохідній установці – 23-4 “Шилка”, батарея реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”, снайперський взвод і мінометна батарея. Всього від російської сторони візьмуть участь близько 100 одиниць озброєння та бойової техніки, у тому числі чотири армійських штурмовика Су-25 і вісім вертольотів Мі-8 АМТШ.
Нагадаємо, раніше цього року Росія неодноразово проводила військові навчання на кордоні з Україною, що дало привід міжнародній спільноті запідозрити РФ в підготовці вторгнення на Україну.
4 серпня в Росії під керівництвом головнокомандувача Військово-повітряними силами країни стартували безпрецедентні двосторонні командно-штабні навчання з Першим і Другим командуваннями ВПС і протиповітряної оборони (ППО), що входять в Західний і Центральний військові округи. Частина чотириденних навчань проходила біля кордону з Україною.
Раніше, з 29 по 31 липня, вчення також пройшли на Ставропіллі і в Ростовській області, що межує з Донецькою і Луганською областями України, де розгорнулися головні бойові дії і йде основний потік біженців з України в Росію. У тих льотно-тактичних навчаннях близько 300 військовослужбовців та понад 30 вертольотів здійснювали бойові стрільби та пуски некерованих реактивних снарядів – з метою “знищити повітряний десант умовного противника, а також надати вогневу підтримку наступаючим мотострілковим і танковим підрозділам”, повідомляли в Міноборони.
Наприкінці червня була проведена раптова перевірка військ Центрального військового округу. Тоді в навчаннях задіяли близько 65 тисяч військовослужбовців усіх видів і родів військ і органів військового управління, а також 177 літаків, 57 вертольотів і понад 5,5 тисячі одиниць автомобільної і бронетехніки.
У травні російські військові частини і підрозділи виконували “комплекс планових заходів бойового навчання” на полігонах Ростовської, Бєлгородської, Брянської областей, що межують з Україною. Ще одні масштабні навчання поблизу кордонів з Україною проводились в кінці квітня, в них були задіяні тактичні групи загальновійськових з’єднань Південного і Західного військових округів.
Крім цього, в ряді прикордонних областей РФ вже кілька місяців проходять етапи військового конкурсу “Авіадартс-2014”, які українські силовики вважають навчаннями. А в липні пройшли масштабні навчання Чорноморського флоту.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас