32 російських вантажівки з нібито "гуманітаркою" перетнули кордон України без згоди Києва - і досягли локації бойовиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

32 російських вантажівки з нібито "гуманітаркою" перетнули кордон України без згоди Києва - і досягли локації бойовиків

Кримінал
6745
Кілька десятків вантажівок російської гуманітарної колони в’їхали на територію України і перебувають на прикордонному пункті “Ізварине”, який контролюється бойовиками. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з місця подій.
Повідомляється, що перша група складається з 32 автомашин. При цьому, за даними РІА-Новини, вантажівки з гумдопомогою РФ виїхали з українського КПП “Ізварине” і почали рух у бік Луганська територією України.
Нагадаємо, Росія раніше в п’ятницю оголосила, що не чекатиме закінчення перевірки Україною вантажу і відправляє вантажівки через кордон без згоди Києва. “Наша колона з гуманітарним вантажем починає рух у напрямку Луганська. Зрозуміло, готові до її супроводу співробітниками МКЧХ і до їх участі у розподілі допомоги”, – сказано в заяві МЗС РФ.
Але заява російського МЗС не витримує ніякої критики і логіки, про що повідомляють самі російські ЗМІ.
Про те, що колона в’їхала на територію України і почала рух до Луганська, повідомив кореспондент “Інтерфаксу”. За даними агентства, конвой супроводжують сепаратисти. “Ми забезпечуємо безпеку гуманітарного вантажу і супроводжуючих його осіб. Колона рухається під охороною ополченців”, – повідомили “Інтерфаксу” в штабі Луганській народної республіки.
Як відомо, раніше йшлося про супровід конвою тільки членами МКЧХ на автомобілях організації. Саме на це погодився Київ. Однак в МККК в п’ятницю заявили, що представники організації не супроводжують російську гуманітарну колону по території України. “За останньою інформацією, яку ми отримали, дійсно, є певний рух. На даний момент я можу сказати, що ми не є частиною цієї автоколони” , – сказала “Інтерфаксу” по телефону з Женеви прес-секретар МКЧХ Анастасія Ісюк.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас