NASA відмовиться від використання російських космічних кораблів "Союз" - їх замінять SpaceX, Sierra Nevada або Boeing — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA відмовиться від використання російських космічних кораблів "Союз" - їх замінять SpaceX, Sierra Nevada або Boeing

Світ
680
NASA розглядає можливість відмови від використання російських космічних кораблів “Союз” для доставки космонавтів на Міжнародну космічну станцію.
Washington Post відзначає, що найближчим часом Американське космічне агентство планує укласти контракт з однією з американських компаній на виготовлення власного транспортера для відправки космонавтів на МКС. Відзначається, що використання російських “Союзів” не тільки дороге, але також ускладнюється нинішнім конфліктом на сході України, в якому Росія активно підтримує сепаратистів.
“Замість того щоб платити по $ 70 млн за місце в “Союзі”, даний контракт дозволить США вперше за роки відправляти астронавтів у космос з американської території”, – пише оглядач Washington Post. Серед претендентів на американський контракт компанії SpaceX і Sierra Nevada, а також концерн Boeing.
3 квітня Національне управління з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA) заявило про призупинення співпраці з Росією в підготовці низки спільних проектів.
Раніше міністр оборони Болгарії Велізар Шаламанов зазначив, що військова співпраця Болгарії з Росією обходиться занадто дорого і несе корупційний ризик.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас