Соціалізм XXI століття: у Венесуелі продавати продукти будуть тільки за відбитками пальців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соціалізм XXI століття: у Венесуелі продавати продукти будуть тільки за відбитками пальців

Світ
831
Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про введення в усіх продуктових магазинах обов’язкової системи сканування відбитків пальців. За даними влади, цей крок націлений на боротьбу з нестачею продуктів та контрабандою. Очікується, що система обов’язкової дактилоскопії в супермаркетах буде введена вже в районі Нового року.
Опозиція країни різко засудила ці плани уряду. На думку критиків, зняття відбитків пальців при купівлі основних продуктів рівносильно нормуванню продовольства і порушує недоторканність приватного життя.
В магазинах Венесуели нерідко можна побачити порожні полиці. Жорстка монетарна політика та недолік конвертованої валюти роблять скрутним будь-який імпорт, а спроби законодавчо стримати зростання цін не допомагають: виробники скаржаться, що деякі товари коштують настільки дешево, що ледве покривають собівартість.
За даними регулятора країни, на початку 2014 року в магазинах Венесуели була відсутня приблизно чверть основних продуктів харчування.
Згідно з підрахунками властей, майже 40% субсидованих державою продуктів незаконно вивозяться в Колумбію, де продаються за вищими цінами. Опозиція Венесуели звинувачує в економічній кризі провальну соціалістичну політику держави останніх 15 років, ініційовану колишнім президентом Уго Чавесом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас