Через українську кризу Raiffeisen Bank International змушений сильно економити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через українську кризу Raiffeisen Bank International змушений сильно економити

Фондовий ринок
1202
Австрійський банк Raiffeisen Bank International (RBI) не планує змін у своїх російських і українських філіях, незважаючи на кризу. У той же час, запланований раніше продаж дочірнього банку RBI в Україні “Райффайзен Банк Аваль” через конфлікт на сході країни довелося скасувати, заявив керівник банку Карл Севелда на прес-конференції у четвер, 21 серпня. За його словами, за цим ринком “ведеться постійне спостереження”. Севелда підкреслив, що “геополітична криза в Україні” сильно вплинула на діяльність банку протягом перших шести місяців поточного року. За цей час дочірнє підприємство RBI в Україні понесло збитки на суму 34 мільйони євро. За той же період 2013 року його прибуток в регіоні склав майже 50 мільйонів євро.
Щоб уникнути втрат в результаті української кризи, RBI проводить програму жорсткої економії, що включає скорочення робочих місць на 3 відсотки до 56 тисяч осіб. Завдяки ній східноєвропейському відділенню банку вдалося компенсувати збитки в своїх філіях в Росії і в Україні. Так, в першому півріччі 2014 року банк зміг на 25 відсотків, тобто, на 344 мільйони євро, збільшити свій прибуток у порівнянні з тим же періодом 2013 року, повідомляється в звіті RBI. Це значно більше, ніж очікували аналітики, підкреслює агентство Reuters.
Росія є одним з найважливіших ринків RBI. Дочірнє підприємство банку в РФ спеціалізується на обслуговуванні концернів і заможних приватних клієнтів і торік принесло RBI майже половину від загального прибутку. За перше півріччя 2014 року прибуток банку в Росії скоротився майже на 20 відсотків до 212 мільйонів євро. Незважаючи на санкції країн Заходу щодо Росії, банк заявив про намір продовжувати свою діяльність на території РФ, підкресливши, що до цих пір не відчув “ніяких значних наслідків” від цих заходів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас