Госпсуд Київської області почав процедуру банкрутства фармдистрибьютора "Альба Україна" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Госпсуд Київської області почав процедуру банкрутства фармдистрибьютора "Альба Україна"

Фондовий ринок
620
Господарський суд Київської області 20 серпня почав процедуру банкрутства фармацевтичного дистриб’ютора “Альба Україна” (Київська обл.).
Про це агентству “Інтерфакс-Україна” повідомив адвокат, старший юрист юридичної фірми Marchenko Danevych Андрій Гук, який представляє інтереси декількох фармацевтичних компаній, які є кредиторами фармдистрибьютора.
“Господарський суд київської області ухвалив рішення, яким почав процедуру банкрутства, тобто заяву “Альби” про її власне банкрутство визнано такою, яка має підстави. Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, на відчуження будь-яких активів, у тому числі, тих, які знаходяться під заставою, введений арбітражний керуючий”, – сказав юрист.
За словами Гука, “швидше за все, багато хто буде оскаржувати таке визначення суду”.
“На нашу думку підстав для порушення процедури банкрутства немає”, – сказав він.
Він також повідомив, що “один з банків, що є кредитором фармдистрибьютора, подавав апеляцію навіть на первинне рішення суду про прийняття заяви до розгляду”.
“Якщо найближчим часом будуть подані апеляції, це рішення буде призупинено”, – сказав він.
Як повідомлялося, фармдистрибьютор “Альба Україна” за підсумками 2013 року отримав чистий збиток у розмірі 15,35 млн грн, тоді як в 2012 році чистий прибуток підприємства склав 28,19 млн грн.
“Альба Україна” володіє складами в Борисполі (Київська обл.), Дніпропетровську, Харкові, Львові та філіями в Харкові, Запоріжжі, Одесі та Львові.
Єдиним акціонером “Альба Україна” є компанія Laona Public Company Limited (Кіпр). Міноритарним акціонером цієї компанії є Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Спочатку він увійшов в її капітал у серпні 2002 року, а орієнтовно в 2006 році менеджери компанії викупили частку банку. Після цього в квітні 2011 року ЄБРР повідомив, що вклав в капітал Laona $ 12 млн, а також виділив $ 13 млн в якості кредитних коштів для розширення оптових операцій компанії та збільшення частки ринку до 20% до кінця 2016 року, а також удосконалення управління запасами і логістики. Тоді ж Антимонопольний комітет України повідомив, що ЄБРР отримав право купити до 24% компанії Laona Public Company Limited.
За інформацією ЗМІ, на початок літа 2014 року ряд постачальників ліків зареєстрували більше 20 позовів до фармдистрибьютора на загальну суму близько 60 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас