7 днів зі сніданком: у Росії обіцяють клієнтам збанкрутілих туроператорів безкоштовний відпочинок в Сочі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

7 днів зі сніданком: у Росії обіцяють клієнтам збанкрутілих туроператорів безкоштовний відпочинок в Сочі

Світ
396
Клієнти туроператорів, які припинили роботу в розпал туристичного сезону, які не змогли виїхати на відпочинок, отримають можливість безкоштовно провести тиждень на морі в Сочі в тризірковому готелі “Бархатные сезоны”. Про це, як передає ИТАР-ТАСС, розповів журналістам т.в.о. керівника Ростуризму Олег Сафонов.
Раніше ця пропозиція діяла лише для клієнтів збанкрутілого туроператора “Нева”, однак тепер прийнято рішення поширити його на клієнтів усіх туроператорів, які призупинили діяльність починаючи з 16 липня, уточнив Сафонов. Акція розповсюджується на клієнтів турфірм, які значаться в узгодженому з Ростуризмом списку.
Прийом заявок на відпочинок для туристів “Неви” відкритий до 31 серпня, для туристів інших туроператорів – до 8 вересня. При цьому відпочити всі бажаючі зможуть до кінця року. Бажаючим продовжити проживання доведеться доплатити 1,2 тис. рублів за добу (за двох).
Міністр туризму Краснодарського краю Євген Куделя повідомив журналістам, що вже надійшли заявки від 140 осіб, видано 97 ваучерів на відпочинок. За його словами в Сочі до Олімпійських ігор побудували “багато нових, комфортних, сучасних номерів, які зараз, здебільшого, стоять порожніми і не користуються попитом через дорожнечу”.
Подібну щедрість крайових властей експерти пояснюють тим, що туристи в будь-якому випадку залишать достатню кількість грошей в регіоні: поїдуть на екскурсії, захочуть відвідати парки розваг, та ще й будуть харчуватися три рази на день. На думку міністра, безкоштовне проживання економіку не підкосить.
Думку Куделі, втім, не поділяють деякі готельєри Сочі, пише “Вільна преса”. Господарі готелів не готові нести збитки від відпочиваючих безкоштовно, а про оплату ініціативи Ростуризму і крайових властей з бюджету поки нічого не повідомлялося.
Нагадаємо, цього літа кілька туроператорів оголосили про нездатність виконувати зобов’язання перед клієнтами. Першим 16 липня про призупинення діяльності оголосив великий туроператор “Нева”.
Тисячі клієнтів цих компаній на момент припинення діяльності туроператорів перебували за кордоном, і зворотні квитки деяких туристів були анульовані, а керівництво готелів зажадало повторно оплатити проживання. Значна частина туристів не встигла скористатися заздалегідь придбаними путівками.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас