Банки зобов'язані відкривати окремі рахунки для виплати зарплат, пенсій, стипендій - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки зобов'язані відкривати окремі рахунки для виплати зарплат, пенсій, стипендій - НБУ

Особисті фінанси
1917
Національний банк України (НБУ) зобов’язав банки відкривати окремі рахунки для розрахунків з громадянами по заробітних платах, пенсіях, стипендіях, інших виплатах з метою коректного оподаткування процентів по пасивних доходах громадян.
Таке рішення закріплене постановою НБУ від 18 серпня №499.
“Банк для зарахування виключно заробітної плати, стипендії, пенсії, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат відкриває фізичним особам окремий поточний рахунок… або використовує вже відкритий для цих цілей рахунок”, – йдеться в документі.
Як наголошується в листі НБУ до цієї постанови, таке рішення центробанку було обумовлено змінами до Податкового кодексу щодо оподаткування пасивних доходів громадян.
Постанова набуде чинності після його офіційного опублікування.
Як повідомлялося, Верховна Рада 4 липня підтримала у другому читанні та в цілому законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо пасивних доходів”. Згідно з документом, з 1 серпня 2014 року вводиться лінійна ставка оподаткування пасивних доходів фізичних осіб у вигляді відсотків з депозитів – 15% замість прогресивної шкали в 15-20-25%; ставки оподаткування роялті, інвестиційного прибутку та дивідендів повернуто до рівня, що діяв до 1 липня: для роялті та інвестприбутку – 15% і 17% відповідно, дивідендів – 5%; для оподаткування інших пасивних доходів від розміщення капіталу введена єдина ставка 15%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас