Третій за тиждень: ще один гравець покинув туристичний ринок РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третій за тиждень: ще один гравець покинув туристичний ринок РФ

Світ
2160
Ще одне турагентство йде з ринку РФ. Туристи почали скаржитися на призупинення роботи турагентства “Этюд”, яке займається організацією турів до Європи, передає ИТАР-ТАСС. Про подію повідомлені правоохоронні органи.
“Туристи дзвонять, скарги надходять”, – цитує агентство представника Ростуризму Ірину Щеголькову. У Росії працюють десятки тисяч туристичних агентств, діяльність яких, на відміну від туроператорської, ніяк не регулюється.
“Ми рекомендуємо постраждалим звертатися до правоохоронних органів”, – заявила журналістам прес-секретар. За її словами, саме після подачі заяв в поліцію стане зрозуміло точна кількість постраждалих клієнтів “Этюда”.
Це вже третя за останній тиждень туристична фірма, яка – буквально – взяла і зникла з ринку. Літній сезон став для туристичної галузі Росії складним, вважають в Російському союзі туріндустрії (РСТ), навіть більш важким, ніж кризовий 2009 рік.
Раніше оголосили про призупинення або припинення роботи великі російські туроператори “Нева” і “Лабиринт”. За кордоном опинилися десятки тисяч людей. Згодом з ринку пішло ще кілька туроператорів поменше.
Слідчий комітет Росії порушив п’ять кримінальних справ про шахрайство за фактами незаконних фінансових операцій, проведених туристичними компаніями, які припинили свою діяльність за останній місяць.
Хоча серед причин вимушеного рішення покинути ринок туроператори вказують невдалий туристичний сезон, зростання курсу валют, а також зростання самостійності туристів, експерти цим виправданням не вірять, пише в цьому зв’язку “Московський комсомолець”.
Причини розорення більшості з них криються зовсім в іншому. Оператор укладає договір, наприклад, з авіакомпанією, гарантуючи перевізнику надати певну кількість туристів. Аналогічні договори укладаються з готелями. Але далеко не всі здатні виконати цю умову.
В результаті у туроператорів утворюється ком боргів перед партнерами, проте їх це ніскільки не зупиняє. Власники фірм знали про великі неоплачені рахунки і не могли погасити борги зі своїх коштів, але продовжували продавати громадянам путівки.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас