Україні потрібен закон про економічну люстрацію - Саакашвілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні потрібен закон про економічну люстрацію - Саакашвілі

Казна та Політика
1759
В Україні в першу чергу необхідно прийняти закон про економічну люстрацію, вважає екс-президент Грузії Михаїл Саакашвілі.
“Закон про економічну люстрацію означав би, що всі компанії, які оперують в Україні і зареєстровані в офшорі, на різних островах, були б зобов’язані, опублікувати імена справжніх власників”, – написав Саакашвілі на своїй сторінці Facebook.
За його словами, таким чином “було б дуже легко виявити конфлікт інтересів посадових осіб і дієво перекрити корупцію в державних органах”.
“Одночасно це б дозволило виявити і нейтралізувати економічні важелі ворожої іноземної держави, яка досі активно використовує їх для внутрішньої дестабілізації демократичної України”, – написав він.
Як повідомлялося раніше, закон про люстрацію будуть серйозно доопрацьовувати. Міжфракційна робоча група з підготовки до другого читання законопроекту про очищення влади домовилася до 2 вересня підготувати текст проекту закону до другого читання, наступне засідання вона проведе 26 серпня за участю громадськості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас