Газ у Великобританії подорожчав на 21% - після найбільш різкого падіння за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ у Великобританії подорожчав на 21% - після найбільш різкого падіння за 5 років

Енергетика
542
Ціни на природний газ на європейському ринку зупинили найрізкіше падіння за останні п’ять років і перейшли до зростання у зв’язку з побоюваннями, що напруженість у відносинах між Росією і Україною призведе до перебоїв у поставках палива.
Ф’ючерси на газ з постачанням в наступному місяці подорожчали на торгах у Лондоні на 21% за останні 6 тижнів. На початку липня вони доходили до найнижчої позначки з 2010 року, оскільки після м’якої зими газосховища в Євросоюзі були заповнені по максимуму для цієї пори року з 2008 року.
Як відзначає Bloomberg, газосховища України зараз заповнені менш ніж наполовину, і влада перейшла до режиму економії газу. З 16 червня ВАТ “Газпром” перевело Україну на передоплату поставок газу, що фактично призвело до припинення закупівель газу Києвом у РФ.
За підсумками сесії в понеділок газ в Британії подорожчав до 42,65 пенса за терм ($ 7,1 за 1 млн британських теплових одиниць).
За оцінками Societe Generale, в IV кварталі середня ціна газу в Лондоні підскочить до 64 пенсів. В понеділок контракт на газ з постачанням в IV кварталі коштував 57,85 пенса за терм.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас