Викрито конвертаційний центр з оборотом 9 млрд грн, який підтримував сепаратистів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викрито конвертаційний центр з оборотом 9 млрд грн, який підтримував сепаратистів

Кримінал
1017
Працівники ДДСБЕЗ викрили “конверт” з річним оборотом близько 9 мільярдів гривень. За попередньою інформацією гроші від нелегальних операцій йшли на підтримку сепаратистського руху на сході України. Про це повідомили в прес-службі МВС України.
За словами правоохоронців, на цей нелегальний конвертаційний центр працювали посадові особи декількох комерційних банків і фірм, розташованих на території столиці та ще двох областей. Під час обшуків вилучено більше двох десятків мільйонів гривень.
Як повідомив начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Василь Пісний, за попередньою оперативною інформацією, отримані від незаконної конвертації готівкові кошти йшли на підтримку і фінансування сепаратистської діяльності в Донецькій і Луганській областях.
“Зловмисники здійснювали незаконну діяльність, пов’язану з конвертацією безготівкових коштів у готівку та навпаки, з подальшим їх переведенням в іноземну валюту. Також правопорушники займалися легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом”, – зазначив Пісний.
З метою припинення незаконної діяльності “конверта” правоохоронцями було проведено ряд санкціонованих обшуків офісних, житлових приміщень, автотранспорту тощо. В результаті проведення цих заходів вилучено різної готівкової валюти без правовстановлюючих документів на 24 мільйони гривень, а також комп’ютерну техніку, магнітні носії, “чорну” бухгалтерію та інші речові докази злочинної діяльності.
За даним фактом Головним слідчим управлінням МВС України розпочато досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених ст. 205 (Фіктивне підприємництво) і 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас