Втеча капіталів з РФ триває: голландська страхова група Achmea продає свою російську "дочку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втеча капіталів з РФ триває: голландська страхова група Achmea продає свою російську "дочку"

Фондовий ринок
528
Голландська страхова група Achmea, що працює в дев’яти країнах Західної та Східної Європи, в липні цього року прийняла рішення продати російську страхову компанію “Оранта”, випливає зі звіту групи за перше півріччя 2014 року.
“Рада директорів Achmea переглянула свою стратегію за операціями в Центральній і Східній Європі. У липні керівництво вирішило перекваліфікувати російський актив в актив для продажу”, – йдеться в звіті.
Більш докладної інформації в документі не міститься. Оперативний коментар Achmea не надала, в російській “Оранті” це питання не коментують.
Як наголошується в звіті, голландська група в першому півріччі списала 65 млн євро збитку (як гудвіл, або витрат по нематеріальних активах) по своєму російському активу.
“Значно більш низький зріст і прогноз по прибутку, зміни в російському законодавстві і поточна економічна нестабільність в Росії продовжують чинити тиск на прибутковість групи. Це призвело до списання гудвілу в 65 млн євро по компанії “Оранта”, – наголошується в звіті.
Нагадаємо, Achmea – не єдина міжнародна страхова група, що переглянула свої позиції в Росії. На початку липня швейцарська страхова група Zurich Insurance продала групі “Олма” роздрібний бізнес в РФ із збитком в $ 300 млн.
В середині липня про початок згортання продажів в російських регіонах оголосила СК “Альянс”, що є підрозділом провідного міжнародного страховика Allianz SE в Центральній і Східній Європі.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас