США направлять в Україну фахівців з енергобезпеки - щоб навчити працювати в кризових ситуаціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США направлять в Україну фахівців з енергобезпеки - щоб навчити працювати в кризових ситуаціях

Енергетика
413
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан вчора, 18 серпня, зустрівся з делегацією з США під головуванням заступника міністра енергетики США Вільяма Брайана.
Про це повідомили в прес-службі Міненерговугілля України.
Як повідомляють у відомстві, під час зустрічі сторони обговорили питання посилення енергетичної безпеки, а також питання, пов’язані з проходженням опалювального сезону в Україні.
Міністр Юрій Продан озвучив ряд проведених заходів, спрямованих на посилення енергетичної безпеки держави, і зупинився на проблемних моментах роботи галузі, що виникли в результаті пошкодження інфраструктури Донецької і Луганської областей. Увагу було приділено роботі вугільних підприємств в нинішніх умовах, можливості продовження переговорів у тристоронньому форматі з Російською Федерацією з поставок природнього газу в Україну.
У свою чергу, американська сторона відзначила готовність сприяти посиленню енергетичної безпеки України. Заступник Держсекретаря Вільям Брайан підкреслив, що уряд США має намір передати досвід і методи роботи енергетичної галузі в кризових умовах. Також американська сторона пообіцяла надати спеціалістів для відповідної роботи в Антикризовому енергетичному штабі, що діє під головуванням віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
Сторони домовилися продовжувати співпрацю у відповідному напрямку і діяти для посилення енергетичної безпеки України.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас