Масового подорожчання хліба найближчим часом не буде - обіцяє Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Масового подорожчання хліба найближчим часом не буде - обіцяє Мінагрополітики

Аграрний ринок
126
Масового подорожчання хлібобулочних виробів в Україні найближчим часом не відбудеться, запевняє Міністерство аграрної політики і продовольства.
“Масового подорожчання не буде, це окрема діяльність окремих підприємств. Я розумію, що людям хочеться купувати дешеві сорти хліба і наше завдання сьогодні – збалансувати ринок так, щоб не було непередбачених речей”, – повідомив міністр Ігор Швайка журналістам в Києві в понеділок.
За його словами, зараз при міністерстві створено робочу групу, яка буде обговорювати і регулювати це питання. При цьому міністр уточнив, що при формуванні цін на хліб необхідно враховувати ряд факторів.
“У країні йде війна. У світлі того, що у нас йде подорожчання цін на газ, на пальне, ціни на хліб не можуть штучно залишатися на одному місці”, – уточнив він.
І. Швайка також повідомив, що Мінагропрод працює над документом, який би зобов’язував пекарів використовувати борошно з аграрного фонду тільки на соціальні сорти хліба.
“Борошно з Аграрного фонду має спрямовуватися на хліб простої рецептури, тобто на ті, так звані соціальні сорти, які найбільш користуються попитом серед малозабезпечених верств населення”, – зазначив він.
Як повідомлялося, з 18 серпня найбільший столичний виробник хліба і хлібобулочних виробів “Київхліб” підняв відпускні ціни на свою продукцію на 30-90 коп. в залежності від сорту хліба.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас