Чотиристоронні переговори по Україні завершилися нічим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чотиристоронні переговори по Україні завершилися нічим

Казна та Політика
1816
Немає місця компромісу там, де держава повинна перетнути свою червону лінію, прокоментував чотиристоронні переговори в Берліні по ситуації в Україні міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
“Немає місця компромісу там, де держава повинна перетнути свою червону лінію. Україна її не перетнула. Відчував підтримку наших партнерів”, – написав міністр на своєму Twitter в неділю ввечері.
“5 годин найскладнішої розмови. Але, напевно, щоб зрушити з місця, треба багато разів по 5 г.”, – написав він раніше.
Разом з тим, глава МЗС Німеччини заявляє про прогрес по деяких пунктах на чотиристоронніх переговорах по Україні.
“Розмова була складною, за деякими пунктами був прогрес”, – сказав Штайнмаєр за підсумками чотиристоронніх переговорів у Берліні.
За словами глави МЗС Німеччини, учасники переговорів обговорювали, чи можна поступово досягти розв’язання кризи. Про переговори, повідомив він, буде повідомлено главам держав.
“До вівторка буде визначений формат подальших переговорів”, – сказав Штайнмаєр.
“Протягом завтрашнього дня і вівторка ми, можливо, домовимося про те, в якій формі ми продовжимо сьогоднішню розмову. Метою залишається – використовувати наші можливості, щоб в Україні було досягнуто припинення вогню. З тим, щоб, по можливості, уникнути подальших жертв”, – сказав німецький міністр.
Багатостороння зустріч глав МЗС РФ, ФРН, Франції та України Сергія Лаврова, Штайнмайера, Лорана Фабіуса і Павла Клімкіна проходила в будівлі академії німецького МЗС, тривала близько п’яти годин і завершилася в ніч на понеділок за московським часом.
Зустріч у такому ж форматі пройшла в Берліні півтора місяці тому, тоді глави МЗС Росії, ФРН, Франції та України прийняли декларацію, в якій закликали якомога швидше скликати контактну групу для узгодження умов перемир’я в Україні. До складу контактної групи мали увійти Росія, Україна і ОБСЄ. Повного врегулювання ситуації з тих пір досягти так і не вдалося, західні партнери Росії тим часом визнавали, що від домовленостей, до яких дійшли на багатосторонній зустрічі, відступає Київ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас