Японські вчені створили найшвидшу фотокамеру в світі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські вчені створили найшвидшу фотокамеру в світі (відео)

Технології&Авто
571
Команда учених, які представляють ряд університетів Японії, розробила фотокамеру, здатну вести зйомку зі швидкістю до 4,4 трильйонів кадрів в секунду, пише журнал “Популярна механіка”. Стаття, присвячена інноваційному пристрою, була опублікована в журналі Nature.
На думку дослідників, надшвидкісна зйомка, роздільна здатність якої складає 450*450 пікселів, може стати в нагоді для вивчення таких процесів як динаміка плазми або розповсюдження фотонів в кристалах.
Для зйомки використовується спалах білого кольору, світловий імульс від якого розтягується, перетворюючись на невеликий відрізок, на якому фотони шикуються один за одним в залежності від довжини хвилі. Потім світло потрапляє в складну систему лінз і дзеркал, яка перетворює його в набір ще більш коротких спалахів, що спрямовуються в різні ділянки фотосенсора. Технічно це можна назвати зйомкою всього одного кадру, проте в результаті він містить інформацію про всі зміни, що сталися за час зйомки.
Докладне уявлення про процес зйомки можна отримати за допомогою відео, опублікованого на YouTube.
Зараз головне завдання вчених полягає в зменшенні розмірів дослідного зразка камери, оскільки він займає площу в кілька квадратних метрів. Розробники впевнені, що технологія може знайти застосування в найрізноманітніших галузях: від науки та медицини до автомобільної промисловості.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас