З 1 вересня вищих російських чиновників чекає значне підвищення зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 вересня вищих російських чиновників чекає значне підвищення зарплат

Аграрний ринок
1095
Відмова від накопичувальної частини пенсій для звичайних росіян не позначиться на соціальному забезпеченні керівництва Росії. З 1 вересня вищих російських чиновників чекає значне підвищення зарплат. Одночасно зростуть і їхні майбутні пенсії, пише РБК, наводячи власні розрахунки.
Так, президент Росії Володимир Путін після виходу на пенсію зможе розраховувати на щомісячну виплату в розмірі 536 тис. рублів. Аналогічна винагорода чекає і Дмитра Медведєва – нинішнього прем’єра, який обіймав раніше президентський пост.
Зараз зарплата Путіна становить 715 тисяч рублів на місяць (у квітні вона була збільшена в 2,75 рази). Оскільки екс-президенти підпадають під дію спеціального закону про довічне утримання, для них передбачені виплати в розмірі 75% від винагороди чинного глави держави.
Зарплату прем’єр-міністра Дмитра Медведєва в квітні також було підвищено до 570 тис. рублів. В результаті всі його попередники на цій посаді зможуть претендувати на щомісячні виплати в 313,5-427,5 тис. рублів. При цьому максимальна частка передбачена для тих, хто пропрацював на держпосаді більше трьох років і не займає на сьогодні держпосади. Це Віктор Зубков, Євген Примаков, Сергій Степашин і Михайло Касьянов.
На 75% від зарплати прем’єра можуть розраховувати спікери обох палат парламенту – Ради Федерації і Держдуми – Валентина Матвієнко та Сергій Наришкін.
Зарплати міністрів в 2013 році були підвищені до 254 тис. руб., а з 1 вересня цього року дійдуть до 420 тис. рублів. Таким чином, пенсії екс-міністрів після вересневого підвищення зарплат будуть нараховуватися в діапазоні від 57 тис. до 90 тис. рублів.
Аналогічні пенсії чекають і депутатів Держдуми і сенаторів, які за статусом прирівняні до федеральним міністрам. З 1 вересня їхні зарплати зростуть до 420 тис. рублів, однак на пенсії депутатам, навіть Жириновського і Зюганова, які мають більш ніж 20-річний стаж, дістанеться лише по 61 тис. рублів на місяць.
Нагадаємо, що Пенсійний фонд РФ в даний час зіткнувся з дефіцитом. Для його скорочення і на поточні виплати було вирішено вилучити пенсійні накопичення громадян за 2014 рік. При цьому спершу уряд пообіцяв колись повернути майбутнім пенсіонерам їхні гроші, але потім повідомив, що витратив їх на освоєння Криму та боротьбу з кризою і повертати нічого не збирається. Більше того, було вирішено продовжити цю практику в 2015 році.
Критики влади називають “мораторій” на формування накопичувальної частини пенсій конфіскацією і кажуть, що це підриває довіру до держави і обмежує її можливості в залученні “довгих” грошей, оскільки майбутні пенсіонери будуть накопичувати без участі влади.
Між тим в уряді активно обговорюється питання про реформу обов’язкової накопичувальної частини пенсій. Чиновники соціального блоку наполягають на відмові від неї. У той же час у Мінфіні визнають, що вилучення пенсійних накопичень в наступному році може призвести до серйозних макроекономічних наслідків – сповільнення росту ВВП, подорожчання позикових коштів на два-три відсоткові пункти і навіть неможливості збільшення пенсій в довгостроковій перспективі.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас