Зниження споживчих цін в Іспанії в липні стало максимальним з 2009 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження споживчих цін в Іспанії в липні стало максимальним з 2009 р

Світ
172
Споживчі ціни в Іспанії знизилися в липні 2014 року максимальними темпами з 2009 року на тлі падіння зарплат, що обмежило можливості рітейлерів в плані підвищення цін.
Згідно з офіційними даними, споживчі ціни в Іспанії, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, зменшилися минулого місяця на 0,4% порівняно з липнем минулого року після зниження на 0,3% в червні.
Дефляція в порівнянні з попереднім місяцем склала 1,5%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому очікували зниження цін на 0,3% в річному вираженні і на 1,5% щодо червня.
Ціни без урахування продуктів харчування та енергоносіїв не змінилися в липні в порівнянні з тим же місяцем минулого року і знизилися на 1,1% до червня.
Дефляція в Іспанії, економіка якої є четвертою за величиною в єврозоні, каже про необхідність прийняття Європейським центральним банком (ЄЦБ) додаткових заходів для стимулювання економіки і стримування дефляційних ризиків в регіоні, відзначають експерти.
“Того, що було зроблено, зовсім недостатньо”, – відзначає економіст Citigroup Inc. в Лондоні Джіада Джіані.
За оцінками експерта, ЄЦБ можуть вдатися до широкомасштабного викупу облігацій в кінці цього року.
У червні ЄЦБ знизив базову процентну ставку до нового мінімуму – 0,15% річних і вперше в історії опустив ставку по депозитах до негативного рівня. Крім того, глава Центробанку Маріо Драгі пообіцяв провести кілька раундів програми цільового довгострокового кредитування та зазначив, що банк проводить роботу з підготовки до кількісного пом’якшення.
Інфляція в Італії в липні була нульовою, в Португалії споживчі ціни впали на 0,7% щодо того ж місяця минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас