Мережа АЗК "ОККО" не бачить можливості далі стримувати ціни на паливо в умовах девальвації гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мережа АЗК "ОККО" не бачить можливості далі стримувати ціни на паливо в умовах девальвації гривні

Енергетика
4323
Мережа АЗКОККО” (управляється концерном “Галнафтогаз”, Львів) не бачить можливості далі стримувати зростання роздрібних цін на паливо в умовах девальвації гривні, повідомили в прес-службі мережі.
“До 10 серпня ціни на паливо на наших АЗК формувалися, виходячи з курсу 11,5-11,75 грн/USD. Ми стримували ціни в надії на зміцнення гривні. Але зараз спостерігаємо протилежну тенденцію: 12 серпня гривня на міжбанківському валютному ринку торгувалася вже в діапазоні 13,3-13,8 грн/USD. у нас немає можливості далі стримувати ціни, оскільки відбувається вимивання обігових коштів”, – зазначили в “ОККО”.
У прес-службі уточнили, що мережа реалізує виключно імпортне паливо, розраховуватися за яке доводиться переважно в доларах США.
“До того ж ситуація на паливному ринку достатньо напружена ще й тому, що спостерігається зниження надходжень палива в Україну, що, зокрема, пов’язано з позачергової зупинкою на ремонт, починаючи з другої половини серпня, білоруських НПЗ”, – додали в “ОККО” .
У прес-службі зазначили, що компанія вже законтрактувала додаткові обсяги палива у польського концерну Orlen і продовжує оперативно моніторити ситуацію на валютному та ресурсному ринку.
Як повідомлялося, концерн “Галнафтогаз” управляє однією з найбільших автозаправних мереж в Україні, до її складу входять близько 420 АЗК (у тому числі понад 390 АЗК під брендом “ОККО”).
Частка “Галнафтогазу” на роздрібному ринку нафтопродуктів України в 2011-2013 рр. збільшилася з 13,6% до 15,1%.
Мажоритарним акціонером компанії є Віталій Антонов. Серед міноритарних акціонерів – Європейський банк реконструкції та розвитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас