Українці самі можуть вибирати своє майбутнє - Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці самі можуть вибирати своє майбутнє - Меркель

Світ
4224
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що українці самі повинні вирішувати зовнішньополітичне майбутнє своєї держави.
“Якби вони більшістю прийняли рішення про більш тісний зв’язок з Росією чи вступ в Євразійський союз, ніхто в Євросоюзі цього б не заперечував”, – заявила глава німецького уряду в інтерв’ю газеті Sächsische Zeitung..
А.Меркель також відзначила, що Україна сама повинна “вільно і демократично” вирішувати питання своєї Конституції, загального політичного вектора, самостійності тих чи інших регіонів, як, наприклад, східні регіони України.
“І це повинна визнати в тому числі і Росія”, – зазначила канцлер Німеччини.
Ангела Меркель також в черговий раз підкреслила неприйнятність анексії Криму Росією, яка відбулася всупереч нормам міжнародного права.
Там не було референдуму, який був би узгоджений з урядом у Києві, як це, наприклад, незабаром відбудеться в Шотландії. Там не було якоїсь багаторічної несправедливості, багатьох резолюцій ООН, як, скажімо, у випадку з Косово. Саме тому дії Росії в Криму не визнала жодна міжнародна організація”, – сказала А.Меркель.
На думку глави уряду ФРН, якщо подібні анексії знову стануть політичним інструментом в Європі і беззаперечно будуть прийматися іншими, то “в небезпеці опиниться все, що дозволяє нам понад півстоліття жити в мирі та благополуччі”.
Разом з тим А.Меркель зазначила, що і надалі готова “конструктивно співпрацювати з Росією”, щоб вирішувати конфліктні питання. Вона сказала, що підтримує прагнення німецького народу до вирішення конфлікту в Україні “невійськовими методами”. “Федеральний уряд виключив такий варіант від початку, адже тільки політичне рішення може забезпечити тривалу стабільність”, – підкреслила канцлер.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас