Виробництво сигарет в 2014 р. може скоротитися на 10,3% через збільшення фіскального навантаження - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво сигарет в 2014 р. може скоротитися на 10,3% через збільшення фіскального навантаження - експерт

Казна та Політика
106
Виробництво сигарет України за підсумками 2014 р. може скоротитися на 10,3%, до 70 млрд шт. через збільшення податкового навантаження, вважає менеджер з питань фіскального регулювання компанії “Філіп Морріс Україна” Олексій Калініченко.
“Вперше за багато років обсяг акцизних надходжень, за нашими оцінками, може скоротитися в порівнянні з минулим роком на 4%, до 17,2 млрд грн, а виробництво може впасти до 70 млрд сигарет”, – сказав він на прес-конференції в Києві.
А.Калініченко уточнив, що крім різкого зростання акцизів на тютюнову продукцію з початку року, причинами падіння стануть також втрата ринку Криму, а також ускладнення з поставками продукції в Луганську і Донецьку області.
Експерт також заявив, що серед учасників ринку поки немає розуміння, як діятиме збір з роздрібного продажу підакцизних товарів за ставкою 2% вартості реалізованого товару. За його словами, українські тютюнові компанії підготували лист-звернення до прем’єр-міністра з проханням відкликати вказану ініціативу, яка суперечить Концепції реформування податкової системи.
Як повідомлялося, уряд України пропонує ввести з 2015 року збір з роздрібного продажу підакцизних товарів (пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та нафтопродуктів) за ставкою 2% вартості реалізованого товару.
Новий збір зараховуватиметься до загального фонду місцевих бюджетів, що дозволить їм отримати, згідно з оцінками Мінфіну, 3,2 млрд грн.
З початку року акцизи на сигарети підвищувалися тричі: з 1 січня на 11,7%, з 1 липня – на 25%, з 1 вересня набере чинності норма про підвищення акцизів на 5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас