"Київстар" змінив маршрутизацію трафіку на Донбасі для поліпшення зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київстар" змінив маршрутизацію трафіку на Донбасі для поліпшення зв'язку

Технології&Авто
746
Співробітники мобільного оператора “Київстар” протягом декількох днів змінили маршрутизацію трафіку для більш 300 базових станцій, розташованих в Луганській області.
Як повідомила прес-служба “Київстару”, завдяки вжитим технічним заходам, компанія зможе забезпечити мобільним зв’язком абонентів, навіть якщо комутаційне устаткування, розташоване на Донбасі, не зможе працювати.
Так, у зв’язку з численними обривами кабельних ліній, і відсутністю електропостачання Луганська, виникла загроза для розташованого тут комутаційного обладнання, що могло призвести до зникнення мобільного зв’язку в 130 населених пунктах Донбасу.
“Фахівці “Київстару” зробили екстрені заходи для забезпечення регіону мобільним зв’язком. Для цього була змінена маршрутизація трафіку для більш 300 базових станцій. Вони були дистанційно переключені на комутатори, розташовані за межами Донецької та Луганської області. Це зажадало кількох днів цілодобової роботи фахівців технічної дирекції “Київстар”, а також виїздів інженерів компанії безпосередньо на вузлові майданчики”, – йдеться в повідомленні оператора.
За даними технічної дирекції, навантаження на мережу “Київстар” в Донецькій і Луганській області постійно росте: голосовий трафік в Донецькій області в липні 2014 виріс на 65% в порівнянні з тим же періодом минулого року.
“У Луганській області в мережі “Київстар” спостерігається бурхливе зростання мобільного інтернету: зростання в липні 130%. Також спостерігається великий попит в цих областях на стартові пакети “Київстар”. Запити дилерів на стартові пакети виросли у вісім разів”, – відзначає оператор.
“Київстар” здійснює поставки стартових пакетів в повному обсязі, згідно із замовленнями. У той же час компанія повідомляє, що вартість стартових пакетів, по якій вони повинні продаватися в торгових точках, становить 15 грн. Компанія не змінює і не планує змінювати ціну стартових пакетів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас