Продукти в Чехії подешевшають на 10-15% через російську заборону - газета — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продукти в Чехії подешевшають на 10-15% через російську заборону - газета

Аграрний ринок
449
Ціни на продукти харчування в Чеській Республіці знизяться в середньому на 10-15% у зв’язку з введенням Росією заборони на постачання деяких видів продовольства з країн ЄС, пише газета Pravo з посиланням на заяву представника Чеської асоціації виробників продуктів харчування і напоїв Дани Вечерової.
При цьому, за словами представника рітейлера Globus Павли Хобікової, ціни на фрукти та овочі в чеських магазинах “впадуть практично миттєво” через російське ембарго.
Як повідомлялося, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про застосування окремих спеціальних економічних заходів в цілях забезпечення безпеки Російської Федерації”. Зокрема, цим указом забороняється або обмежується терміном на один рік ввезення в РФ сільгосппродукції, сировини і продовольства з країн, що приєдналися до санкцій проти Росії.
Минулого четверга став відомий список продукції, яка підпала під заборону. У перелік увійшли молоко і молочні продукти, м’ясо ВРХ, свинина, м’ясо птиці, фрукти і овочі, горіхи, ковбаси. Росія на рік забороняє постачання на свій ринок цієї продукції з країн Євросоюзу, США, Канади, Австралії, Норвегії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас