Російська влада заявила, що "Пепсі" і "Кола" - це хімзброя США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська влада заявила, що "Пепсі" і "Кола" - це хімзброя США

Світ
6329
Помічник голови уряду Росії, колишній головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко прокоментував запроваджену РФ заборону на ввезення продовольства з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.
Про це 8 серпня повідомляє “Московский комсомолец” із посиланням на виступ Онищенка на радіо “Эхо Москвы”.
Водночас, колишній головний санітарний Лікар висловив радість з того, що буде припинене постачання з США курячих стегенець, або як їх прозвали в Росії – “ніжок Буша”.
“Ми нарешті, я думаю, доб’ємо тривалу в часі тему “ніжок” відомого політичного діяча США. Коли ми починали, 1,8 млн тонн вони вивозили. Останні цифри було 250 тисяч тонн. Зараз буде закрито”, – сказав він.
При цьому Онищенко бачить в цій забороні і той позитивний момент, що виробники стегенець мають серйозне лобі в уряді США і можуть чинити тиск на владу. За його словами, позбувшись поставок до Росії вони влаштують таке, що “мало не здасться”.
“Я подивлюся, як там поведуть себе ці панове. Тому що я знаю не з чуток, курячий бізнес США дуже активно поводиться по відношенню до свого уряду. Як вони розмовляють зі своїм міністерством торгівлі, мало не здасться. У них є свій лобістський інструмент. Законний цілком і коли вони приїжджали до нас на переговори, то ті в них ходили в підпряжних”, – сказав Онищенко.
Після цього помічник Медведєва поскаржився, що до списку заборонених продуктів з США не потрапили такі напої, як Coca-Cola і Pepsi, назвавши їх “чинною хімічною зброєю”.
“Про що я жалкую щодо США. До цього списку не увійшла реальна хімічна зброя, яка застосовується. Це “Пепсі-Кола” і “Кока-Кола”, – сказав Онищенко, підкресливши, що висловлює особисту точку зору. Він додав, що заборона цих газованих напоїв можливо відбудеться в майбутньому. “Це я думаю наступний етап”, – зазначив він.
Потім Онищенко торкнувся європейського ринку. На його думку фінські фермери, чия молочна продукція в основному призначалася для поставки в РФ, тепер “піднімуть на вила власний уряд”.
“Ось зараз закрили їм, куди вони дінуться з цим. А це ж швидкопсувний продукт, його на склад не покладеш, і солідолом не помажеш і не збережеш до наступного року”, – пояснив Онищенко можливе невдоволення фінських виробників.
Крім того, на його думку, на користь російській охороні здоров’я піде закриття поставок з Польщі, яку Онищенку назвав “європейським смітником”.
“Польща це європейський смітник. Саме смітник. До неї збиралося все, що негоже в Європі, перелицьовували і везли до нас на Росію”, – заявив Онищенко.
При цьому він висловив побоювання, що все ж таки ці товари будуть потрапляти до РФ методом реекспорту, тому, на його думку, потрібно переорієнтувати бізнес на національного виробника.
Нагадаємо, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії. 7 серпня прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив список забороненого до ввезення продовольства.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас