НБУ має намір очистити банківську систему від неплатоспроможних банків - голова Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір очистити банківську систему від неплатоспроможних банків - голова Нацбанку

Фондовий ринок
2494
Національний банк України має намір очистити українську банківську систему від неплатоспроможних банків. Про це журналістам заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва.
“Ми продовжуємо очищення банківської системи від неплатоспроможних банків… У наших пріоритетах здоров’я банківської системи країни, а це неможливо доти, поки є неплатоспроможні банки”, – сказала вона.
“Якщо банку немає чого втрачати, але він хоче залишатися на плаву, то він ставить неймовірно високі депозитні ставки. Він не планує повертати ці гроші і йому все одно, під який відсоток брати. Таких банків не повинно бути”, – зазначила вона.
Вона також попередила всі недобросовісні банки. За її словами, не має бути банків, які працюють “по-чорному” і підпадають під моніторинг НБУ.
“Ніякого списку з 50 банків, які НБУ намагається кудись перевести, не існує в природі. Немає також жодного завдання боротися з малими банками. Було таке впровадження, що мінімальний капітал нового банку повинен становити 500 млн грн, але ті банки, які вже існують, повинні протягом 10 років довести цей капітал до 500 млн грн”, – сказала вона.
За її словами, нещодавно був проведений стрес-тест 15 найбільших банків. Наступний стрес-тест буде проведено для наступних 20 банків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас