Дельта Банк виграв справу проти недобросовісного боржника більш ніж на $71 млн - в Лондонському та українському судах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дельта Банк виграв справу проти недобросовісного боржника більш ніж на $71 млн - в Лондонському та українському судах

Кредит&Депозит
2795
Дельта Банк (Київ) виграв справу проти недобросовісного боржника на суму понад $71 млн у Лондонському міжнародному арбітражному суді, рішення якого підтвердив Рівненський міський суд.
“Ми задоволені рішенням Лондонського й Рівненського судів і маємо намір вжити заходів, що обумовлені чинним законодавством, для стягнення заборгованості з відповідача. Як банківська установа ми несемо відповідальність за збереження грошей наших вкладників, тому стягнення боргів з несумлінних позичальників відбувається за всією строгістю закону”, – коментував судові рішення заступник голови ради директорів з ризиків Дельта Банку Марчин Фіглус.
У повідомленні також вказується, що відповідне рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду набуло чинності 5 вересня 2013 року.
Але відповідач не приступив до добровільного виконання цього рішення. Дельта Банк звернувся до українського суду з клопотанням про приведення у виконання арбітражного рішення та примусове стягнення заборгованості.
За даними банку, український суд постановив стягнути з відповідача більш ніж $71 млн і близько GBP35,548 тис. як відшкодування заподіяної шкоди. Постанова Рівненського міськсуду не була оскаржена в порядку апеляції і набула законної сили від 1 червня 2014 року.
Дельта Банк заснований в 2006 році. Найбільшими його акціонерами за підсумками другого кварталу 2014 року є Микола Лагун (70,6059%) та Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%). За даними Нацбанку України, на 1 липня 2014 року за розміром загальних активів Дельта Банк посідав 4-е місце (6,477 млрд грн) серед 173 діючого банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас