Авіакомпанія МАУ може змінити маршрути на Баку, Єреван і Тбілісі - через заборону на польоти територією РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанія МАУ може змінити маршрути на Баку, Єреван і Тбілісі - через заборону на польоти територією РФ

Особисті фінанси
724
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ), найбільший авіаперевізник країни, змушена буде змінити траси своїх рейсів на Баку, Єреван і Тбілісі, щоб виключити використання повітряного простору Росії, закритого для українських авіакомпаній внаслідок санкцій.
Як повідомила прес-служба авіакомпанії, це призведе до подовження маршрутів, збільшення часу в дорозі і, відповідно, витрат палива та інших операційних витрат.
Раніше повідомлялося, що Росія заборонила транзит рейсів українських авіакомпаній через свій повітряний простір.
“Є одне рішення, яке урядом прийнято: йдеться про припинення транзитних рейсів українських авіакомпаній, що виконують польоти через повітряний простір Росії, до цілої низки країн: Азербайджану, Грузії, Вірменії, Туреччини”, – сказав прем’єр-міністр РФ Д.Медведєв на засіданні уряду в четвер.
Водночас в Міністерстві інфраструктури України агентству “Інтерфакс-Україна” повідомили, що Державна авіаційна служба не отримувала будь-яких офіційних повідомлень щодо вказаної заборони.
У свою чергу, директор компанії “Стиль Авіа” Євген Хайнацький зазначив, що вказана заборона збільшує час виконання рейсів на 15-30 хвилин.
Він також повідомив, що після закриття всіх повітряних трас у Східній Україні вітчизняні авіакомпанії вже декілька тижнів літають на Кавказ через Одесу і Туреччину, оминаючи Крим.
“Тривалість рейсів, звичайно, збільшується на 15-30 хвилин, економіка цих рейсів сильно страждає. Ці обмеження стосуються не тільки МАУ і “Дніпроавіа”, адже регулярні рейси в Грузію також виконують, зокрема, “Візз Ейр Україна” та Yanair”, – сказав Є.Хайнацький.
Водночас комерційний менеджер “Візз Ейр Україна” Вадим Третяк напередодні повідомив агентству, що маршрути, за якими прямує авіакомпанія, не пролягають через вищевказані території, відповідно, рішення РФ не вплине на роботу перевізника.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас