Банкопад в Росії посилився: ЦБ позбавив ліцензій відразу 3 банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкопад в Росії посилився: ЦБ позбавив ліцензій відразу 3 банки

Фондовий ринок
1397
Центробанк повідомив на офіційному сайті про відкликання ліцензій у трьох банків. З 8 серпня припинено діяльність московських «Кип-банк» і банку «Аскания Траст», а також бєлгородського «Северинвестбанк». Фінустанови позбавлені ліцензій через невиконання федеральних законів і нормативних актів ЦБ.
Регулятор відзначає, що «Кип-банк», який посідав 688-е місце в банківській системі Росії, не дотримувався вимог законодавства у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів і фінансуванню тероризму. Протягом 2013 року і першого кварталу 2014 року банк був залучений до проведення сумнівних операцій, загальний обсяг яких перевищив 57 мільярдів рублів.
«Аскания Траст», що перебував на 727-му місці в банківській системі Росії, через втрату ліквідності не забезпечував своєчасне виконання зобов’язань перед кредиторами. Керівники та власники кредитної організації, як зазначили в ЦБ, не вжили необхідних заходів, направлених на нормалізацію її діяльності.
«Северинвестбанк» проводив високоризиковану кредитну політику і не створював адекватні до прийнятих ризиків резерви. Крім того, банк не дотримувався вимог законодавства у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, і фінансуванню тероризму.
«Аскания Траст» і «Северинвестбанк» брали участь в системі страхування вкладів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас