Обама схвалив завдання авіаударів по бойовиках в Іраку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама схвалив завдання авіаударів по бойовиках в Іраку

Світ
736
Президент США Барак Обама повідомив у телезверненні до американців, що схвалив обмежені авіаудари по екстремістах в Іраку.
“Я схвалив авіаційні удари, якщо це буде необхідно”, – зазначив Обама, підкресливши, що “не дозволить втягнути США в нову війну”.
За його словами, “авіаудари будуть направлені проти бойовиків руху Ісламська держава, щоб запобігти геноциду релігійних меншин і захистити американський персонал в Іраку”.
“Сили Ісламської держави закликали до систематичного знищення всього народу езидів – це стало б геноцидом”, – заявив Обама.
За його словами, уряд Іраку звернувся до США за допомогою, щоб “запобігти різанині”.
Як відомо, на початку червня бойовики угруповання Ісламська держава почали наступ на північні і західні райони Іраку. До них приєдналися деякі сунітські збройні угруповання Іраку, військові з армії Саддама Хусейна й дрібні терористичні групи. Наприкінці червня Ісламська держава Іраку і Леванту (ІГІЛ) оголосила про створення “ісламського халіфату” на підконтрольних їй територіях в Іраку й Сирії – від Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас