Канада почала поставки в Україну нелетального військового обладнання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада почала поставки в Україну нелетального військового обладнання

Світ
1968
Канада почала поставки в Україну нелетального військового обладнання. Про це йдеться в заяві прем’єр-міністра Канади Стівена Харпера.
“Сьогодні CC-130J Hercules почне з бази Трентон канадських Збройних сил першу серію польотів для доставки на Україну нелетальної військової техніки, яку Україна зможе використовувати для захисту свого східного кордону від російської агресії”, – розповів Харпер.
За його словами, серед військового майна – шоломи, балістичні окуляри, захисні жилети, аптечки, палатки та спальні мішки.
“Це обладнання… забезпечить фізичний та медичний захист тих, хто воює на лінії фронту проти ополченців. Надане обладнання дозволить українським силам безпеки і прикордонникам більш ефективно виявляти і відстежувати переміщення заборонених товарів і людей. Ми даємо те, що Україна попросила у нас” , – зазначив Харпер.
Прем’єр назвав відправку військового вантажу “швидкою, цілеспрямованою і однозначною відповіддю Канади на російський експансіонізм і мілітаризм в Східній Україні”.
Харпер також заявив, що гордий тією роллю, яку Канада виконує, вводячи “широкий спектр санкцій стосовно тих, хто несе відповідальність за кризу в Україні, допомагаючи навчати українських військових, ізолюючи Росію в G-7 і підтримуючи економіку України”.
За його словами, Канада готова і далі застосовувати економічний і політичний тиск, якщо Росія не припинить військову агресію і провокації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас