Санкції США і Заходу проти Росії гарно діють, але на черзі вже нові - Обама — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції США і Заходу проти Росії гарно діють, але на черзі вже нові - Обама

Світ
2490
Введені США та Євросоюзом санкції щодо Росії діють, і Сполучені Штати чекають, що Москва зробить кроки з деескалації ситуації в Україні, вважає президент США Барак Обама.
“Санкції вже працюють так, як і повинні”, – сказав Б.Обама журналістам на прес-конференції, і зазначив, що “Сполучені Штати спостерігають, чи вживатиме Росія дії щодо деескалації ситуації в Україні”.
Водночас президент висловився за політичне вирішення української кризи.
За його словами, необхідний якнайшвидший діалог, який дозволить “всю Україну почути”, і дасть змогу “українцям брати участь в політичному процесі”.
Б.Обама заявив, що за допомогою діалогу слід забезпечити проведення в Україні запланованих реформ, захисту інтересів російськомовного населення, децентралізації влади.
“Чим швидше вдасться цього добитися, тим швидше президент Путін визнає Україну незалежною державою, і тільки тоді проблему можна буде вважати вирішеною”, – підкреслив американський президент.
При цьому він зазначив, що у Росії “є вибір”: вирішити українське питання дипломатичним шляхом, або стикатися з новими санкціями у разі продовження нинішнього курсу.
Водночас Б.Обама повідомив, що США готові надавати українській армії весь пакет… необхідної для захисту своєї країни допомоги”, однак, за його словами, “найкращий варіант – це повернутися до політичних процесів”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас