НБУ виключає ймовірність нової хвилі істотної девальвації гривні - але "ніяких коридорів він більше не дає" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ виключає ймовірність нової хвилі істотної девальвації гривні - але "ніяких коридорів він більше не дає"

Валюта
3360
Національний банк України (НБУ) виключає можливість девальвації гривні в 2014 році до рівня 15-20 грн/$1, але наголошує на важливості для курсових перспектив відновлення миру в країні.
“Щодо таких цифр – ми їх навіть не обговорюємо. Як ви бачили, Нацбанк вийшов на ринок з інтервенцією виключно для того, щоб згладити зайву нервовість ринку”, – сказала голова НБУ Валерія Гонтарєва в ефірі телеканалу “Україна” в середу ввечері, повідомляє НБУ в Facebook.
“Наші очікування, що з гривнею не тільки нічого не повинно трапитися, але й мають відбуватися позитивні моменти… Дивитися з оптимізмом у майбутнє – це те, що нам потрібно, але для цього нам потрібен мир в країні”, – додала В.Гонтарєва.
Національний банк України контролює курс гривні...   Національний банк України
Голова НБУ також запевнила, що центральний банк не планує встановлювати курсовий коридор.
“Коли ми вчора вийшли на інтервенцію з купівлею 11,93 грн/$1 і продажем 12.26грн/$1: напевно, ці цифри ринку добре показали, що Нацбанк думає про стан ринку. З іншого боку, ви ж розумієте, ніяких коридорів Нацбанк більше не надає. НБУ займається тим, що дивиться за інфляцією і гальмує ці процеси”, – сказала вона.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас