Ціни на нафту в світі продовжують знижуватися - WTI вже торгується в межах $97,5 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту в світі продовжують знижуватися - WTI вже торгується в межах $97,5

Енергетика
1400
Ціни на нафту продовжують знижуватися. Так, WTI з поставкою у вересні торгується в межах $97,5 за барель, Brent в межах $104,8 за барель. Техаська нафта спробувала пробитися нагору після публікації даних щодо запасів сирої нафти від Американського інституту нафти, але спроба виявилася невдалою.
Відповідно до статистики інституту, за підсумками минулого тижня запаси сирої нафти зменшилися на 5 500 000 барелів, запаси бензину впали на 3 600 000 барелів, а дистилятів на 544 000 барелів. Це говорить про те, що попит на нафтопродукти поступово приходить в норму, але зараз вся увага інвесторів прикута до подій на Близькому Сході, тому реакція на статистику виявилася нетрадиційно млява.
Щодо близькосхідних експортерів нафти, то найбільший виробник в іракському Курдистані компанія Genel Energy заявила, що трубопровідним поставкам нафти в регіоні нічого не загрожує. Політичні чвари навряд чи торкнуться експорту. Ця заява змусила інвесторів закрити ще частину довгих позицій.
У Лівії Національна нафтова корпорація веде переговори з відновлення постачань з порту Ес-Сидр. А ось поставки з терміналу Рас-Лануф розпочнуться вже цього тижня. Таким чином, у північноморської і техаської нафти немає жодних шансів на зростання. Ми очікуємо, що найближчими днями котирування Brent опустяться до позначки $103 за барель, а WTI до $95 за барель. Сьогодні ближче до вечора волатильність WTI зросте у зв’язку з публікацією даних від Енергетичного інформаційного агентства.
Анна Кокорєва, аналітик Альпарі
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас