Анулювання боргу України перед європейськими фінансовими інститутами можливе - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анулювання боргу України перед європейськими фінансовими інститутами можливе - експерт

Кредит&Депозит
2279
Європейські фінансові інститути можуть анулювати борг України, зважаючи на те, що в загальному обсязі заборгованість країни перед європейськими державами не така велика. Ціна цього питання помірна і прийнятна для Європейського Союзу. Про це повідомив український економіст Ярослав Жалило.
“Хоча потрібно розуміти, що той період, коли борги списувалися тій же Польщі і нині, це різні періоди і сьогодні світове та європейське фінансове середовище складніше і набагато менш стійке”, – сказав Ярослав Жалило.
На думку експерта це рішення все ж політичного характеру.
“Чи готовий сьогодні Євросоюз з таким обгрунтуванням виходити, мені важко сказати. Мені здається, немає тут визначеності”, – зазначив економіст.
За словами Я. Жаліла, Україна готувала підписання угоди про асоціацію ще наприкінці минулого року, зараз це підписання відбулося, але наскільки буде готовий Європейський Союз сьогодні увійти в становище України та посилити свою підтримку з євроадаптації – єдиної думки з цього приводу в країні не почули.
“Але Україна звичайно опинилася в дуже складній ситуації, будемо прямо говорити. Тому привід для того, щоб говорити про допомогу є”, – зазначив експерт.
На його думку все залежить від дієздатності уряду та його готовності до реалізації реформ. Головне, щоб Україна демонструвала, що вона рухається шляхом тих перетворень, які країна намітила в контексті євроасоціації.
“Тоді можна говорити про списання боргів. Головне, щоб це було на благо цим перетворенням, а не було використано як “біжучий рядок”, що можна й надалі нічого не робити”, – резюмував Я.Жаліло.
Нагадаємо, що депутатська група “За мир і стабільність” вважає, що Європа і США могли б надати реальну допомогу Україні, анулювавши борг України перед європейськими і міжнародними фінансовими інститутами.
“З огляду на вкрай складну ситуацію в країні, Європа могла б зробити виняток і списати борг України до її вступу в ЄС. Принаймні європейські представники неодноразово заявляли про те, що готові допомагати відновити економіку України. На мій погляд, списання боргу буде ефективною допомогою”, – зазначив В.Грушевський.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас