Нове банкрутство: пітерський ринок покинув туроператор «Нордік Стар», що спеціалізувався з Прибалтики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове банкрутство: пітерський ринок покинув туроператор «Нордік Стар», що спеціалізувався з Прибалтики

Світ
1452
У середу вранці стало відомо про черговий крах туроператора, що стався на хвилі масових банкрутств на російському туристичному ринку: про призупинення діяльності заявив пітерський туроператор «Нордік Стар», який спеціалізувався з Прибалтики. Втім, експерти, опитані кореспондентом інфогруппи «ТУРПРОМ», відзначають, що «Нордік Стар» був дрібним туроператором, і кількість постраждалих туристів явно не перевищить декілька десятків людей.
Наводимо витяг зі звернення компанії, яке вона розповсюдила у зв’язку зі своїм банкрутством: «У зв’язку з неможливістю виконання своїх зобов’язань перед туристами, ТОВ «Нордік Стар» змушений оголосити про призупинення своєї діяльності. Громадянська відповідальність ТОВ «Нордік Стар» за невиконання або неналежне виконання зобов’язань за договором реалізації туристичного продукту, застрахована ВАТ «Ліберті Страхування» договір страхування цивільної відповідальності туроператора № 632 78 002824 від 03/02/2014. Термін дії фінансового забезпечення: з 01/06/2014 до 31/05/2015. Адреса (місце знаходження) організації, що надала фінансове забезпечення: центр обслуговування «Адміралтейський», Найближчі райони – Московський, Адміралтейський, Центральний, Московський пр., 79А, Бізнес-центр “Московський 79А”, Пн-Нд 8.30-20.30; +7 (812) 449-47-58, дод. 31778 загальний розмір фінансового забезпечення: 30 000 000 рублів. ТОВ «Нордік Стар» зі свого боку повідомило ВАТ «Ліберті Страхування» про неможливість ТОВ «Нордік Стар» виконувати свої зобов’язання перед туристами і замовниками за договорами реалізації туристичного продукту і настання страхового випадку.
Страховик зобов’язаний задовольнити вимогу туриста та (або) іншого замовника про виплату страхового відшкодування за договором страхування відповідальності туроператора не пізніше 30 календарних днів після дня отримання зазначеної вимоги з додаванням всіх необхідних документів, передбачених статтею 17.5 Закону № 132-ФЗ. Туристичним агентствам, що мають чинний агентський договір з ТОВ «Нордік Стар», необхідно повідомити своїх туристів про призупинення діяльності туроператора і неможливість виконувати свої зобов’язання за договорами про реалізацію туристського продукту. Черговий телефон Нордік Стар +7 963 924 84 65 email nordic.star@mail.ru», – повідомляють в компанії.
Нагадаємо, що череда банкрутств на російському туристичному ринку розпочалася з Неви, що оголосила про свій крах 16 липня. Далі ввечері минулої п’ятниці про скасування 36 чартерів «Ідеал Тура» оголосили «Оренбурзькі авіалінії», за ним в суботу настав крах «Лабіринту» (обидві ці компанії також пов’язують з ім’ям Михайла Шаманова). А у вівторок до сумної череди банкрутств приєднався й «ІнтАер».
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас