У Криму повністю відсутній зв'язок "МТС-Україна", "Київстар" працює з перебоями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму повністю відсутній зв'язок "МТС-Україна", "Київстар" працює з перебоями

Особисті фінанси
10021
У тимчасово окупованому Криму повністю відключений оператор мобільного зв’язку “МТС-Україна”. Як повідомляють місцеві ЗМІ, проблеми зі зв’язком розпочалися ще напередодні ввечері, коли зникла можливість відправляти навіть SMS. При цьому, сьогодні вранці зв’язку й зовсім немає.
У колл-центрі компанії повідомили, що в Криму дійсно зараз відсутній зв’язок.
“У компанії зараз немає доступу до свого обладнання в Криму”, – зазначили в сервісному центрі, додавши, що оператор робить все можливе для відновлення зв’язку.
Ще один український оператор “Київстар” працює з перебоями, зв’язок з Life нормальний.
Як повідомили в управлінні зв’язку уряду Севастополя, проблеми зі стільниковим зв’язком пов’язані з підключенням телефонних вишок, що належали МТС Україна, до оптоволоконного кабелю, що протягнутий з території Краснодарського краю. “Перемикаємо їх на комутатори К-Телеком. Устаткування у цієї компанії повністю власне. Від трьох до семи годин будуть перебої зв’язку як російського, так і українського”, – зазначив начальник управління Вадим Дворяненко.
Він стверджує, що К-Телеком є правонаступником МТС Україна. “Всі співробітники перейдуть працювати до нової компанії. Нам хотілося б зберегти український роумінг, але це під великим питанням”, – зазначив Дворяненко.
Нагадаємо, вчора в МТС Україна в коментарі ЛІГАБізнесІнформ підтвердили, що частина мережі дійсно не працює. “Через незалежні від МТС Україна причини наразі компанія позбавлена технічної можливості здійснювати контроль над одним із ключових об’єктів зв’язку, що знаходяться на території Криму”, – розповіла начальник зі зв’язків з громадськістю МТС Україна Вікторія Рубан. Зараз в МТС Україна з’ясовують причини події.
“Компанія МТС Україна не планувала припиняти роботу в Криму. Приносимо вибачення абонентам і в оперативному режимі будемо інформувати їх про ситуацію зі зв’язком в Сімферополі”, – розповіла Рубан.
У life:) і Київстар повідомляють, що їхні мережі працюють справно, і ніяких документів щодо роботи в Криму до компаній не надходило.
Коментар прес-служби “МТС Україна”
Те, що сталося і продовжує відбуватися в Криму зі зв’язком, стало цілковитою несподіванкою і для компанії “МТС Україна”, і для її кримських абонентів. Ми фактично втратили можливість керувати важливим вузловим об’єктом, який відповідає за забезпечення послуг зв’язку в Сімферополі. Він був відключений від нашої мережі. Зупинка устаткування і відсутність зв’язку у жителів багатотисячного міста призвели до масового невдоволення і обурення людей, що, очевидно, і пояснює непереконливі спроби звинуватити в тому, що відбувається, українського оператора.
МТС Україна” категорично заявляє про те, що дії, які призвели до зупинки обладнання оператора в Криму, перебувають поза межами діяльності компанії. Вони спричинили порушення законних прав споживачів і завдали збитку абонентам оператора. Ми усвідомлюємо, наскільки важливою для людей і для бізнесу є доступність телекомунікаційних послуг, тому в терміновому порядку вживаємо всіх заходів для відновлення зв’язку в Криму. Зокрема ми звернулися до інших українських операторів, які здійснюють діяльність на території півострова, з проханням допомогти організувати технічний роумінг у їхніх мережах як тимчасове рішення для якнайшвидшого відновлення зв’язку. Зараз наші колеги по ринку опрацьовують можливість оперативної реалізації цього рішення. Ми будемо оперативно інформувати абонентів про ситуацію зі зв’язком у Криму.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас