Обговорювати норми дії ВЕТ в Криму все одно, що оголосити про вільну економічну зону в Москві - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обговорювати норми дії ВЕТ в Криму все одно, що оголосити про вільну економічну зону в Москві - експерт

Світ
3529
В умовах правового дуалізму, який склався зараз у Криму, обговорювати норми дії ВЕТ (Вільної економічної торгівлі) на півострові все одно, що оголосити про вільну економічну зону в Москві і обговорювати, які податкові пільги там вводити. Про це написав директор Кримського експертного центру Олексій Стародубов у своєму блозі, коментуючи законопроект “Про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні Криму і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України”.
Він зазначив, замість того, щоб задекларувати регламент відносин України з Кримом, окуповану територію називають Вільною економічною зоною. При цьому всі добре розуміють, що імплементувати положення закону в нинішній ситуації буде неможливо.
“Немає ніякого сенсу виписувати положення законопроекту, заслуховувати його і приймати, розуміючи що він ніколи не буде реалізований. Правових можливостей реалізувати законопроект немає, фактичних – тим більше”, – зазначив О.Стародубов.
За словами директора Кримського експертного центру, якби цей закон був прийнятий рік тому, то, можливо, й анексії б не було.
Нагадаємо, що Верховна Рада розглядає проект Закону “Про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні Криму і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України”.
Також нагадаємо, що Кабінет Міністрів України створив Державну службу з питань Автономної Республіки Крим, міста Севастополя і тимчасово переміщених осіб.
На думку політолога Тараса Березовця ця служба повинна займатися вирішенням питань і кримчан, і жителів Донбасу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас