Чистий прибуток Credit Agricole у другому кварталі 2014 року впав на 98% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий прибуток Credit Agricole у другому кварталі 2014 року впав на 98%

Фондовий ринок
348
Чистий прибуток французького банку Credit Agricole у другому кварталі 2014 року впав на 98% порівняно з аналогічним періодом рік раніше і становить 17 млн ​​євро, випливає зі звіту інвестбанку.
При цьому аналітики очікували чистого прибутку в другому кварталі на рівні 387,4 млн євро. Виручка банку в другому кварталі 2014 року сягнула 3,93 млрд євро. Аналітики очікували виторг на суму 3,79 млрд євро.
При цьому генеральний директор Credit Agricole Жан-Поль Шиффле повідомив сьогодні, що банк зазнав збитків на суму 708 млн євро від співпраці з португальським банком Espirito Santo і має намір подати на нього до суду.
Credit Agricole володіє 14,6% капіталу Espirito Santo. Керівництво Credit Agricole висловлює обурення діяльністю колишнього керівництва португальського фінансового інституту і підкреслює, що було “обдурене фінансовим сімейством, з яким намагалося створити зв’язки справжнього партнерства”.
Напередодні центральний банк Португалії оголосив про прийняття на себе управління банком Espirito Santo, рефінансувавши його на 4,9 млрд євро. Проведена операція щодо стабілізації направлена також на відділення його активів з поганою ліквідністю від “хороших”.
Банк Espirito Santo на 27% належав сімейній групі Espirito Santo Group, яка базується в Люксембурзі. Влада Люксембургу та Португалії підозрюють, що група приховує “дірку” в своїй звітності у 1,3 млрд євро.
Серйозні труднощі виникли у банку від початку літа. Надалі криза тільки посилилася, оскільки через розміри банку і його важливу ​​роль в економіці країни виник “ефект доміно”, який зачепив бізнес в інших сферах. Ситуація в португальському банку, як попереджають французькі експерти, може серйозно вплинути і на всю банківську систему Євросоюзу.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас