Запозичення США повернулися на докризові рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запозичення США повернулися на докризові рівні

Кредит&Депозит
405
Міністерство фінансів США заявило, що потреба в запозиченнях в поточному кварталі знизилася до мінімуму з 2007 р. на тлі зростання економіки і збільшення податкових надходжень.
За період з липня до вересня казначейство планує залучити $192 млрд, що, однак, на $22 млрд більше, ніж очікувалося три місяці тому. У наступному кварталі Мінфін планує залучити $187 млрд.
Дефіцит бюджету США поступово знижується з 2009 р. і, за даними Бюджетного управління Конгресу США в 2014 р. становитиме близько 2,8% від ВВП. Для порівняння, у 2009 р. цей показник становив 9,8%.
У II кварталі американська економіка зросла на 4%, при цьому міністерство торгівлі повідомило, що станом на 30 липня дефіцит бюджету в поточному році перебуває на мінімальній позначці від 2008 р.
“Податкові надходження як і раніше залишаються досить сильною статтею бюджетних доходів, це допомагає казначейству не вдаватись до додаткового випуску боргових зобов’язань, як це було останні 5 років”, – в інтерв’ю Bloomberg заявив Томас Саймонс, економіст Jefferies LLC.
Зростання ринку праці
Американська економіка в липні шостий місяць поспіль створила понад 200 тис. робочих місць, така динаміка підтримує зростання економіки і збільшує податкові надходження до бюджету. Безробіття, щоправда, збільшилося порівняно з червнем на 0,1% до 6,2%.
Виробництво в США в липні також показало помітне поліпшення: було зафіксовано максимальне зростання за 3 роки.
Повертаючись до питання запозичень, варто відзначити, що американське казначейство востаннє позичало менш ніж $192 млрд лише у липні-вересні 2007 р. Тоді обсяг запозичень становив $105 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас