ЛУКОЙЛ продає мережі АЗС в Чехії, Словаччині та Угорщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛУКОЙЛ продає мережі АЗС в Чехії, Словаччині та Угорщині

Фондовий ринок
929
ЛУКОЙЛ позбувається активів в Чехії, Словаччині та Угорщині, повідомляє прес-служба компанії. Угоди про продаж активів вже підписані з MOL Plc. та Norm Benzinkut Kft.
Slovnaft Ceska Republica, Spol. S.R.O. (дочірня компанія MOL Plc.) купить мережу з 44 автозаправних комплексів ЛУКОЙЛа, розташованих на території Чехії. Norm Benzinkut Kft купить мережі автозаправних комплексів ЛУКОЙЛа в Угорщині (75 АЗС) і Словацькій республіці (19 АЗС).
Очікується, що обидві угоди будуть закриті до кінця 2014 року. “Рішення про продаж активів було прийнято в рамках оптимізації бізнесу ЛУКОЙЛа в сфері збуту нафтопродуктів”, – наголошується в прес-релізі.
Представник ЛУКОЙЛа заявив РБК, що сума угод не розголошується. Запитання, чи пов’язаний продаж цих активів з санкціями ЄС і США, він коментувати не став, пославшись на недавні заяви Алекперова про оптимізацію активів.
Президент ЛУКОЙЛа Вагіт Алекперов 31 липня визнав, що санкції Заходу вплинуть на компанію. За його словами, перш за все вони можуть негативно позначитися на інвестпрограмі ЛУКОЙЛа.
“Ми зараз розглядаємо різні варіанти. Звичайно, той факт, що доступ до ринків капіталу буде ускладнений, збільшить наші витрати і може знизити інвестиції”, – додав голова ЛУКОЙЛа.
Він також заявив про наміри компанії продати частину своїх активів у Східній Європі, щоб сфокусуватися на проектах у Росії, але не став уточнювати, про які активи йде мова. Зараз у ЛУКОЙЛа, крім зазначених вище країн, є активи в Україні, Болгарії та Румунії. Втім, основні нафтові активи компанії, за її відомостями, розташовані в Росії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас